thema:

Het rampzalige diner

Op 22 september organiseerde Terras een ruïneus diner in de paradijselijke oranjerie van buitenplaats Berbice te Voorschoten. Elke gang werd voorafgegaan door een lezing. Chefkok Luuk Langendijk en scenograaf Tjallien Walma van der Molen schotelden zeven onvergetelijke gerechten voor.

Op het menu:

-Geruïneerde oesters en bruschetta
-Uitgeholde mergpijpjes gevuld met gehakt van peterselie en kappertjes
-Oorlog van rode bieten en zwarte azijn met crème crue
-Risotto met trompettes de la mort en judasoren
-Stokvis met aardappel en romescosaus met verschroeide prei
-Kalfswangstoof met knolselderij en gedroogd fruit
-Artisjokken met pompoen en pastinaak
-Kaas met dahliabloed
-Meringue détruite met hangop, vlierbessenportsaus en koude kabinetpudding
-Koffie en thee met de brokstukken

 

de taxi voor het bestek en serviesgoed naar de oranjerie
 

de veldkeuken
 

de kalfswangstoof
 

de honderdjarige dekschalen
 

de salade
 

De verhuizing van de vleugel.
 

Dante Boon en Sytske van der Ster testen de vleugel.
 

Gastheer Rem Posthuma ontsteekt de kaarsen.
 

De tweede gang.
 

Piet Devos leest uit ‘Altazor’ van de Chileense schrijver Vincente Huidobro.
 

Laurens Ham zet de tweede stem in.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
André Klein tijdens zijn lezing over follies.
 
 

Arno Camenisch en Miek Zwamborn lezen voor uit Sez Ner.
 
 

 

 
 
 
 
 
 
Met dank aan: