Over Terras

Terras is een tijdschrift voor internationale literatuur en kunst. Het tijdschrift publiceert literaire teksten, blogberichten, essays, films, foto’s en composities en wordt wekelijks aangevuld. Het verschijnt ook twee keer per jaar op papier, vaak in bijzondere uitgaven met woord- en beeldbijdragen. Terras presenteert daarnaast nog literaire avonden, met voordrachten, muziek, performances en beeldende kunst.

Behalve een multimediaal tijdschrift is Terras een platform voor vertaalde literatuur. Daarmee zet de redactie de literaire traditie van het befaamde tijdschrift Raster (1967-2008) voort. Dagelijks wordt een bijdrage uit oude Rasters geplaatst op http://tijdschriftraster.nl; ook reageren schrijvers en kunstenaars in Terras met nieuw werk op teksten die in Raster werden gepubliceerd.

Terras wil de kracht van de verbeelding en de scherpzinnige geest serieus nemen. Het zoekt de pakkende verwoording van dat wat we niet altijd zomaar doorgronden, maar waar we niet aan kunnen ontkomen. De bijdragen aan het tijdschrift zijn geschreven met kennis van zaken, vanuit een oprechte nieuwsgierigheid, met gevoel voor stijl en in de wetenschap dat een literaire verwoording een mededeling of mening meer inhoud kan verlenen.

Terras biedt ruimte aan nieuwe stemmen, nieuwe auteurs en aan auteurs die schrijven wat ze vinden dat geschreven moet worden. Dus ook aan auteurs die een reputatie te verliezen hebben, literaire reuzen, gearriveerde schrijvers, onbekende schrijvers, belangrijke schrijvers. Terras volgt wat er nu in de kunst, literatuur en wereld gebeurt en spoort aan tot reflectie daarop. Terras wil steeds nieuwe literaire uitzichten bieden.

Als u zich opgeeft voor de nieuwsbrief ontvangt u wekelijk kosteloos updates van zowel Terras als Raster. Wees welkom.

Redactie Mischa Andriessen / Kim Andringa / Herman van Bostelen / Laurens Ham / Sanneke van Hassel / Erik Lindner / Ehud Neuhaus / Ruth Verraes / Miek Zwamborn

Redactieraad Jan Baeke / Hélène Gelèns