thema: ,

Het hier en nu

Vertaling:

Two minutes: vertaler Anniek Kool leest een stuk uit ‘Het hier en nu’ van Stephen Marche, verschenen in Terras #08 Door de nacht.

Over de auteur:

Stephen Marche (1976) is Canadees auteur. Hij schreef o.a. de romans How Shakespeare Changed Everything (2012), Love and the Mess We’re In (2013) en The Hunger of the Wolf (2015). Daarnaast schrijft hij regelmatig voor Esquire en The National Post

Over de vertaler:

Anniek Kool (1990) is junior docent aan de Universiteit Utrecht en literair vertaler. Haar liefde voor het Engels is ontstaan toen ze als kind in Amerika woonde. Tijdens recentere langdurige verblijven in Rusland en Amerika raakte ze ook aan het Russisch verknocht. Anniek vertaalde Narcopolis van de Indiase schrijver Jeet Thayil voor Uitgeverij Leesmagazijn en ontving hiervoor een mentoraatbeurs van het Nederlands Letterenfonds. Samen met redacteur en vertaler Evi Hoste vertaalt ze I Love Dick van Chris Kraus. Deze vertaling zal in mei 2016 bij Lebowski Publishers verschijnen. Daarnaast vertaalt Anniek regelmatig voor literaire tijdschriften en voor culturele festivals zoals Crossing Border en Literaire Meesters.