Blog, Kunst, Projecten | , juni 2, 2017

Knockvologan Studies

Miek Zwamborn en Rutger Emmelkamp zijn in de zomer van 2016  met de helft van hun bibliotheek, gereedschap, zwemvesten, visserstuig, schrijfgerij, olieverf, oliejassen, weerstation en noodvoorraad naar het Schotse Knockvologan op Isle of Mull verhuisd waar ze zich vanaf juli a.s. full time zullen gaan richten op Knockvologan Studies, een studieplek zonder muren. Over niet al te lange tijd hopen ze een gastenverblijf/werkruimte getimmerd te hebben, zodat we in dit ruige landschap kleinschalige, diepgravende onderzoeken kunnen uitzetten. Op www.knockvologan-studies.eu doen ze verslag van de al lopende projecten. Elke dag plaatsen ze daarop een Dagvangst.

Ter verkenning maakten ze in samenwerking met meesterdrukker Jo Frenken in het Charles Nypels Lab aan de Jan van Eyck hun eerste full color risouitgave Tireragan, genoemd naar de estate waar zij zich de komende jaren als rangers aan verbinden. Tireragan is de eerste uitgave in de bibliofiele reeks CPN, oplage 100 te bestellen door de redactie van Terras een mail te sturen. Hierbij alvast een glimp.

Een tweede deel Oology, over Britse vogelnesten in samenwerking met boekbindster Sandra Merten is in de maak en zal begin juli verschijnen.

 

 

 

Over de auteurs:

Miek Zwamborn is schrijver, vertaler en beeldend kunstenaar. In haar werk spelen landschap en geschiedenis een belangrijke rol. Zij publiceerde de romans Oploper (2000), Vallend Hout (2004) en de dichtbundel Het krieken van sepia (2008). In 2013 verscheen haar derde roman De duimsprong bij uitgeverij Van Oorschot.

Rutger Emmelkamp (Holten, 1975) is kunstenaar, docent en tentoonstellingsmaker. De basis van zijn praktijk ligt in zijn atelier waar hij werkt in een breed scala aan materialen en technieken. Zijn sculpturen genereren vragen die hij aangrijpt als uitgangspunt voor coöperatieve evenementen, dialogen en tentoonstellingen waarbinnen hij mensen uit verschillende disciplines en achtergronden samenbrengt voor collectief onderzoek.