Blog | , september 11, 2015

Lalala valt in de prijzen

Lalala, het prachtige boek van Melle Hammer dat Terras vorig jaar als extra uitgave onder de abonnee’s verspreidde is verkozen tot een van de best verzorgde boeken 2014. De tentoonstelling Best Verzorgde Boeken 2014 met de winnende boekwerken in het Stedelijk Museum in Amsterdam loopt tot 25 oktober.

De publicatie LaLaLa draagt de ondertitel(s): Typografie, Centrifuge en Grootboek. Het is een woest ogende maar precieze collage van observaties, werkstukken en intieme ervaringen met betrekking tot de rare wriemels die wij letters noemen en hoe die – mits goed gerangschikt – een brug kunnen vormen van de hand van een auteur naar het hoofd van een lezer. In dit boek vinden teksten, gedachten en anekdotes van Hammer een plek naast samenwerkingen in woord en beeld met beeldend kunstenaars Jill Magid (USA), Connie Dekker (NL), letterontwerper Yara Khoury (Beirut), klankdichter Jaap Blonk en ontwerper Katinka Neyen (D) en méér. Er staat een vers in van dichter K. Michel (NL), een broodrecept van grafisch ontwerper Charles Melcher (USA) en er is een bijdrage van letterconservator David Shields (USA).

Lalala is nog steeds (na) te bestellen via deze site.

kaft lalala

Over de auteur:

Melle Hammer (1956) Is grafisch ontwerper in de breedste zin van het woord. Zijn werk beweegt zich tussen kunst, design en reclame. Typografie, toneelbeelden voor opera, meubels en industriële producten zoals een prijswinnende vouwkoffer, (vouwkoffer.nl). Ook als schrijver en boeksamensteller doet hij vooral wat nodig is en laat wat hij niet kan.