thema:

Stijn Verhoeff: Ventriloquist

Gneisspecker en Terras presenteren Ventriloquist van Stijn Verhoeff

Terras presenteert: Ventriloquist, een bijzondere uitgave van beeldend kunstenaar Stijn Verhoeff, die via het bijeenbrengen van literaire citaten een kunstwerk maakt. Het boek is uitgegeven in een beperkte oplage. Al onze abonnees krijgen het  gratis toegestuurd. Hebt u geen abonnement op Terras? Dan kunt u het boek hier bestellen. Als u in een moeite door abonnee wilt worden en voortaan alle bijzondere Terras-uitgaven wilt ontvangen, scroll dan door tot halverwege deze bladzijde

Stijn Verhoeff (1981) is schrijver en beeldend kunstenaar. eerder verschenen van hem onder andere de film Mesopotamian Marshes en het boek Lapon d’une Renne. Samen met Jasper Coppes schreef hij recent Scharrelaar, naar het Engels vertaald als It is a roller.

Ventriloquist is niet zomaar een boek. Het is geen roman, geen poëziebundel, geen kunstwerk: het is alledrie tegelijkertijd. De buikspreker van dit verhaal zonder plot is een opstandige figuur. Vrijelijk spuwt hij zijn onderbuikgevoelens de ruimte in. Daarbij grossiert hij in boute uitspraken, terwijl twijfel zijn leermeester is. En aan leermeesters genoeg in dit schotschrift: ‘Ik ben het levende podium waarop verschillende auteurs lopen.’ Totdat de gordijnen opgaan.

 

Over de auteur: