Tijdschrift Terras zoekt weldoeners

Tijdschrift voor internationale literatuur

Terras richt voor haar voortbestaan een selectief gezelschap op dat het tijdschrift ondersteunt. Elk jaar wordt er een bijzondere bijeenkomst georganiseerd, de eerste zal plaatsvinden in de Salon van Marci Panis op 26 oktober 2017 met een driegangen-menu van Rotisserie Rijsel, voordracht van Anneke Brassinga en muziekimprovisatie naar een kunstproject van Karin Peulen.
De deelnemers krijgen een exclusief drukwerk, vormgegeven door Herman van Bostelen, en de bibliofiele uitgave De erker van Bregje Hofstede.
Als mecenas ondersteunt u Terras met een vaste bijdrage per jaar.

Belangstellenden gelieve een mail te sturen naar redactie@tijdschriftterras.nl. Abonneren kan via deze link.

Omschrijving Terras

Terras is een hedendaags tijdschrift voor internationale literatuur met een eigen stijl en een goed oog voor nieuwe ontwikkelingen. In Terras vind je bekende en onbekende literatuur van hoge kwaliteit. Terras houdt de lezer scherp en betrokken.

Terras is een ontdekkend tijdschrift voor internationale literatuur dat opereert in het voetspoor van het roemruchte tijdschrift Raster. Terras wordt gemaakt door dichters, schrijvers en vertalers met een internationaal netwerk en een zintuig voor het nieuwe en blijvend waardevolle. Als platform voor vertaalde literatuur werkt Terras samen met getalenteerde vertalers die het een kans biedt en kritisch begeleidt. Terras legt de nadruk op literatuur die nog niet ontdekt is maar wel de moeite van het ontdekken waard. Het tijdschrift opereert als pionier.
Terras wordt bijzonder fraai vormgegeven door Herman van Bostelen en heeft altijd een pakkende typografische verbeelding van het thema op de kaft in rood en zwart. De kloeke nummers hebben een boekachtige kwaliteit en zijn bedoeld om te bewaren. Edities hebben grensoverschrijdende thema’s, zoals ‘Nieuw land’, ‘Door de nacht’ of ‘Catacomben’, of een geografisch zwaartepunt. In ‘Berlijn’ wordt een sociale sculptuur van een stad geschetst door werk te presenteren van tien toonaangevende dichters die er wonen en werken. Bijdragen in Terras worden altijd ingeleid om ze een kader te geven en toegankelijk te maken. Ook zijn er themanummers die het materiële en instrumentele onderzoeken, zoals ‘Gereedschap’ en ‘Metalen’.
Terras schrikt er niet voor terug bijzondere teksten te presenteren. Het doet geen concessies aan een algemene smaak of heersende opinie. Terras opereert volgens eigen visie en met grote belangstelling en nieuwsgierigheid.
Terras verschijnt twee maal per jaar in een stevige editie. Daarnaast maakt het tijdschrift speciaal voor de abonnees bijzondere uitgaven, zoals een reeks vertalingen van contemporaine klassiekers uit de wereldpoëzie, een kunstenaarsboek of een nog onuitgegeven verhaal van een bijzondere auteur. Op de website www.tijdschriftterras.nl verschijnen teksten, films, muziek en andere bijdragen.

 

 

Over de auteur:

Terras staat onder redactie van Tommy van Avermaete, Anna Eble, Fyke Goorden, Renée van Marissing en Dorien de Wit. Vormgeving: Herman van Bostelen Stagiair: Márton Biró