thema:

,

Wat zegt de zee?

Een expert interpreteert de zee en overtuigt het publiek. Maar de zee protesteert.

België, 2016, 6 min.

tekst: Paul Bogaert

beeld: Jan Peeters

regie en montage: Paul Bogaert & Jan Peeters

Wat zegt de zee? (What does the sea say?) werd o.m. vertoond in de Kris Lambert bibliotheek in Oostende, in de 4e Ó Bhéal Poetry-Film Competition tijdens het IndieCork Film Festival, in het gastpaviljoen van de Frankfurt Buchmesse 2016, op het 8e Zebra Poetry Film Festival in Münster en op het 5e International Video Poetry Fest van het Institute for Experimental Arts in Athene.

 

Over de auteurs:

Jan Peeters (1978) is beeldend kunstenaar en filmmaker. Hij studeerde Germaanse talen in Gent en beeldende kunst aan o.a. de Amsterdamse Rietveld Academie. Begin 2014 voltooide hij een doctoraatsonderzoek naar ‘leesfilms’: combinaties tussen schrift en bewegend beeld, lezen en kijken. Hij is verbonden aan Sint-Lucas in Gent (LUCA School of Arts) en is een van de drijvende krachten achter Art Cinema OFFoff. janpeeters.info.

Paul Bogaert (1968) is dichter. Hij publiceerde tot nu toe vijf bundels. Voor de 'Slalom soft' (2009) kreeg hij de Vlaamse Cultuurprijs voor Poëzie. 'Ons verlangen' werd begin 2014 bekroond met de Herman de Coninckprijs voor de beste dichtbundel. Hij maakt om de paar jaar ook een poëziefilmpje. Bogaert werkt in Brussel en woont in Leuven. www.paulbogaert.be.