Agenda | Miek Zwamborn, augustus 13, 2012


 Ruïneus diner (vijf gangen)

Chef-kok Luuk Langendijk van Restaurant As in Amsterdam en theatervormgeefster Tjallien Walma van der Molen serveren op zaterdag 22 september een rampzalig vijf gangen diner in de driehonderd jaar oude orangerie van buitenplaats Berbice te Voorschoten.

Aan lange tafels schotelen zij een selectie van gerechten voor op basis van historische specerijen, gepekelde vissen, gekonfijte vogels, gerookt vlees, gefermenteerde sauzen, ingemaakte groentes, gedroogd fruit, ingevroren bessen en gesuikerde bloemen.

Aan elke oog- en tongstrelende gang zal een voordracht vooraf gaan.

Met o.a.:
– Piet Devos en Laurens Ham lezen uit het hallucinante Altazor van de Chileense schrijver Vincente Huidobro.

-Kunsthistoricus Andre Klein vertelt over follies in de vorige eeuw (met lichtbeelden).

-De Zwitserse Arno Camenisch leest voor uit zijn Sez Ner, het eerste deel van een trilogie over het leven in het Zwitserse kanton Graubünden waarin het reilen en zeilen van de kaasmaker, zijn knecht, de runderherder en de varkenshoeder tot mislukken gedoemd is.

-Renee Blom vertolkt op onnavolgbare wijze het tragische chanson ‘Détournement’.
-Dante Boon en Sytske van der Ster brengen een compositie ten gehore gemaakt voor de al 30 jaar lang ontstemde huisvleugel.

Dit is het eerste diner in de serie van avonden gewijd aan Ruïnes door Terras georganiseerd. Proef de ondergang en teken nu in.

Om te reserveren gelieve een e-mail te sturen aan: redactie@tijdschriftterras.nl. en de kosten van € 45,00 (diner, inclusief drank en programma), over te maken vóór 16 september op rekeningnummer 8243643 t.n.v. stichting Iwosyg te Amsterdam, o.v.v. uw naam, adres en de vermelding ‘ruïneus diner’. Een bevestiging en een routebeschrijving ontvangt u per mail. NB er is een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar.