Agenda

22 november Marion Poschmann en Ulf Stolterfoht in Antwerpen en Gent

Vrijdag 22 november Terras 04 Berlijnse poëzie

Het vierde nummer van het literair tijdschrift Terras staat in het teken van Berlijn. Samensteller Erik Lindner leidt de middag en avond in en modereert het gesprek tussen de Berlijnse dichters Ulf Stolterfoht en Marion Poschmann en hun vertalers, Ton Naaijkens en Erik de Smedt. Vervolgens lezen Stolterfoht en Poschmann voor uit eigen werk.

Permeke en het Poëziecentrum organiseren deze activiteit in samenwerking met Perdu en met de steun van het Goethe-Institut Brüssel.

 

Praktisch

Datum: vrijdag 22 november 2013, 12:30 Locatie: Auditorium Permeke, De Coninckplein 25, BE-2060 Antwerpen Reserveren kan via info.permeke@stad.antwerpen.be of via het telefoonnummer 03 338 38 00. Meer informatie: http://www.permeke.org/berlinerlyrik

Datum: vrijdag 22 november 2013, 20u Locatie: Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36, BE-9000 Gent Toegang: € 5 / € 4 (-26 jaar, +65 jaar, abonnees Poëziekrant). Taal: Nederlands/Duits Info en reserveren: tel. … lees meer

Terras 02, presentatie dubbelnummer ‘Ruïne’

Persbericht, 30 mei 2012

Op zaterdag 9 juni om 20.30 uur presenteert de redactie vanTerras, tijdschrift voor kunst en literatuur, haar tweede nummer.

Het eerste deel, ‘Ruïne’ bestaat alleen digitaal en heeft als thema ruïnes. Het richt zich vooral op internationale literatuur. Op www.tijdschriftterras.nl vindt u nieuwe vertalingen van proza van Patrick Beurard-Valdoye, Roman Sentsjin, Arno Camenisch, Pip Adam, Anatoli Gavrilov,een essay van Kiki Coumans en poëzie van István Kemény, Karen Solie, Vicente Huidobro, Monika Rinck, Antonio José Ponte en het debuut van Laurens Ham.

Terras 02 verschijnt ook als pdf en zal tegen betaling van 3 euro te downloaden zijn.

Werk van bovengenoemde schrijvers wordt op 9 juni in theater Perdu te Amsterdam, door de redactie ten gehore gebracht, gevolgd door gastoptredens van Kiki Coumans over de ruïnes van dichter Hans Faverey, Bas Oudt kijkt hardop naar zijn collectie rampenfoto’s en Renée Blom vertolkt een chanson van Gérard Jouanest.

Het … lees meer

Persbericht: Terras 01 met thema ‘gereedschap’ is verschenen

Na het nulnummer verschijnt nu het eerste nummer van het tijdschrift Terras. Dit nummer is gewijd aan gereedschap, in de breedste zin van het woord en zo gevarieerd mogelijk met bijzondere aandacht voor vertaalde literatuur.

Vertaler Maarten Elzinga kreeg carte blanche en koos gedichten over gereedschap, uiteenlopend van “De Tovenaarsleerling” van Goethe tot aan het werk van de Australische dichter Philip Hodgins die nauwgezet de medische apparatuur beschreef waarmee hij werd behandeld. Terras 01 bevat verder onder meer poëzie van de Amerikaanse dichter / timmerman Mark Turpin, van Seamus Heaney en de jonggestorven Franse dichter Christophe Tarkos.

De Franstalige literatuur speelt een belangrijke rol in deze aflevering, met bijvoorbeeld vertaald proza van Pierre Bergounioux en Jean-Loup Trassard, twee auteurs die liefdevol en secuur schrijven over het Franse plattelandsleven waar het vakmanschap en de menselijke maat goeddeels verdrongen zijn door machines en schaalvergroting. Beide auteurs zijn vertaald door Rokus Hofstede die ook een inleiding schreef op hun werk. Daarnaast zijn prozateksten opgenomen van … lees meer

Veiling

Op zaterdag 17 december, bij de presentatie van Terras 01, worden de volgende objecten geveild:

 

Een stansvorm, gebruikt voor de kaft van Terras 01

 

Een oven, goed als nieuw (3 keer gebruikt)

 

Een stempel

 

2 koperen oude wijnbekers

 

Een klein antiek dienblad

 

Een Deens design sinaasappelpeeler

 

Een eBow, nauwelijks gebruikt

 

Een leestandaard

 

In opgeblazen toestand is dit een ergonomisch verantwoordde burostoel

 

een ding waaraan je stropdassen kunt hangen en eventuele andere dingen zoals daar zijn elastiekjes, touwtjes, strookjes papier, stukken plakband,  brilpootjes, horloges, netsuke, langsliertige stukken kauwgom, onzichtbare maar wel pijnlijke hangups van al die niet persoonlijke of metafysische aard…. ter inbedding van die laatste objecten is dit gebruiksvoorwerp voorzien van een inscriptie (aan de achterzijde) plus signatuur

kortom: onbetaalbaar (kan ook dromen vangen vooral nare dromen)

lees meer

Presentatie van Terras bij het eindfeest van Perdu

Anne Vegter, Miek Zwamborn, Hans Kloos, Mirjam van Hengel, Martijn den Ouden

 

Tonnus Oosterhoff, Jan Kuijper, Anne Vegter.

 

Jan Baeke

 

Marieke Winkler

 

Ruth Verraes en Juliette

 

Marije Koens, Mischa Andriessen

 

Miek Zwamborn, Jan Baeke

 

Fotografie: Ehud Neuhaus

lees meer