Agenda | Ehud Neuhaus, juni 15, 2012

02 Ruïne

Terras 02 - Ruïne | Tijdschrift Terras

Het tweede nummer van Terras, een dubbelnummer dat geheel in het teken van verval staat, ruïnes in de ruimste zin van het woord. Terras 02 bevat proza, poëzie en essays waarin destructie, vernietiging en verloedering hoogtij vieren.

In het eerste deel van Terras 02 ‘Ruïne’ leest u nieuwe vertalingen van proza van Patrick Beurard-Valdoye, Roman SentsjinArno Camenisch, Pip Adam, Anatoli Gavrilov, Jean Echenoz, een essay van Kiki Coumans over Faverey en poëzie van István Kemény, Vicente Huidobro, Monika Rinck, Antonio José Ponte en debutant Laurens Ham. Onder het thema ‘02 Ruïne‘ kunt u de teksten op deze website lezen. Ook kunt u ze voor slechts 3 euro downloaden als PDF.

Klik op hier om Terras 02 Ruïne nu aan te schaffen.

Het tweede deel van Terras 02 is de uitgave Omhoog. Deze werd samengesteld door Melle Hammer en Miek Zwamborn en bestaat uit een losbladige bibliofiele editie en een digitale versie. Omhoog is een tuimeling in woord en beeld die begint in de stratosfeer en eindigt op de bodem van de zee. Het verhaal wordt verteld aan de hand van gevonden beelden (o.a. van Wilson Bentley, alias the Snowflakeman, Nicola Tesla, Leopold en Rudolf Blaschka, William Rankin, Ernst Haeckel en Graf Zeppelin), anekdotes en teksten van eigen en andermans hand (o.a. Anatoli Gavrilov, Arno Camenisch, Vicente Huidobro).

Ontdek Omhoog op https://tijdschriftterras.nl/omhoog/ en koop de speciale gestencilde editie op www.tijdschriftterras.nl voor 25 euro. (NB Dit is slechts vijf euro minder dan de prijs van een jaarabonnement op Terras. Nog geen abonnee? Schrijf u in op www.tijdschriftterras.nl en u ontvangt Terras 02 en het later dit jaar te verschijnen 03.)

Jeroen de Kan interviewde Miek Zwamborn en Melle Hammer over Omhoog in De Avonden. Hier terug te luisteren:  http://programma.vpro.nl/deavonden/Dossiers/Beeldende-kunst.html?playurn=urn:vpro:media:segment:14615084

Terras nodigt je uit om de ruimte tussen de sprong en landing op te rekken. Stuur je bijdrage voor naar redactie@tijdschriftterras.nl