Agenda | Ehud Neuhaus, juni 1, 2012

Terras 02, presentatie dubbelnummer ‘Ruïne’

Persbericht, 30 mei 2012

Op zaterdag 9 juni om 20.30 uur presenteert de redactie vanTerras, tijdschrift voor kunst en literatuur, haar tweede nummer.

Het eerste deel, ‘Ruïne’ bestaat alleen digitaal en heeft als thema ruïnes. Het richt zich vooral op internationale literatuur. Op www.tijdschriftterras.nl vindt u nieuwe vertalingen van proza van Patrick Beurard-Valdoye, Roman Sentsjin, Arno Camenisch, Pip Adam, Anatoli Gavrilov,een essay van Kiki Coumans en poëzie van István Kemény, Karen Solie, Vicente Huidobro, Monika Rinck, Antonio José Ponte en het debuut van Laurens Ham.

Terras 02 verschijnt ook als pdf en zal tegen betaling van 3 euro te downloaden zijn.

Werk van bovengenoemde schrijvers wordt op 9 juni in theater Perdu te Amsterdam, door de redactie ten gehore gebracht, gevolgd door gastoptredens van Kiki Coumans over de ruïnes van dichter Hans Faverey, Bas Oudt kijkt hardop naar zijn collectie rampenfoto’s en Renée Blom vertolkt een chanson van Gérard Jouanest.

Het tweede deel van Terras 02 draagt de titel ‘Omhoog’. Dit losbladige drukwerk is samengesteld door Miek Zwamborn en Melle Hammer. Omhoog maakt in woord en beeld een tuimeling die begint in de stratosfeer en eindigt op de bodem van de zee.

De val begint bij de sneeuwvlokken van Wilson Bentley, alias the Snowflakeman, een boer uit Alaska die zich eind 19e eeuw toelegde op het fotograferen van sneeuw en ijs, tuimelt via de bilksemschichten uit de elektriseermachine van Nicola Tesla naar de weekdier glasmodellen van Leopold en Rudolf Blaschka. Onderweg passeren o.a. William Rankin, Professor A. Heim, Ernst Haeckel en Graf Zeppelin.

Het verhaal wordt verteld aan de hand van gevonden beelden, anekdotes en teksten van eigen en andermans hand.

De speciale gestencilde editie van ‘Omhoog’ verschijnt in een beperkte oplage en is zowel tijdens de presentatie als op www.tijdschriftterras.nl te koop voor 25 euro.

Dit is slechts vijf euro minder dan de prijs van een jaarabonnement op Terras. Schrijf u nu in op www.tijdschriftterras.nl en u ontvangt Terras 02 en het later dit jaar te verschijnen 03.

Presentatie Terras 02 in Theater Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam // Aanvang 20:30. Zaal open 20:00.
 // Entree: 10 euro of 5 euro voor studenten, vrienden en stadspashouders.