Blog | , februari 2, 2017

Prijzen voor Dorien de Wit en Laurine Verweijen

De redactie van Terras is verheugd over de uitslag van de Turing gedichtenwedstrijd 2017, die gewonnen is door Dorien de Wit. De Wit is schrijver en beeldend kunstenaar en was korte tijd redacteur van Tortuca. In 2014 plaatsten wij haar film De omtrek van een eiland op onze website. Bij de NOS is haar winnende gedicht ‘Legenda’ te lezen. Zij voltooide de Sint Joost in Den Bosch en het Sandberg institute in Amsterdam en volgt momenteel poëzie aan de Schrijversvakschool. Wij feliciteren Dorien van harte.

Ook de winnaar van de tweede prijs van de Turing is een bekende: Laurine Verweijen met het gedicht ‘Een meisje komt erachter dat haar bewegingen bestaan…’ te vinden op de website van de Turing (open te klikken bij ‘2e prijs’). Verweijen lieten wij afgelopen donderdag debuteren op Terras met twee andere mooie, aangrijpende gedichten. Verweijen is freelance campagnemaker, studeerde journalistiek en levensbeschouwing en volgt momenteel ook de Schrijversvakschool in Amsterdam

De redactie van Terras is blij met de prijs voor twee eigenzinnige schrijvers.

Over de auteur:

Terras staat onder redactie van Anna Eble. Vormgeving Terras: Anton Feddema. Vormgeving dichtbundels en reeks 'De literaire getuige': Herman van Bostelen.