thema:

Bloedje, een tekendagboek

Amsterdam, 9 augustus

9_aug_1 9_aug_2 9_aug_3 9_aug_4 9_aug_5 9_aug_6

9.30 – In mijn gedachten noem ik de blokjes op de achtergrond ‘vrije radicalen’. Het textiel is een universum geworden, micro danwel macro.

Ontevreden met de kromming van de lijn die het stuk huid van de achtergrond met de vrije radicalen scheidt. Hij is nu te gelijkmatig, misschien daardoor niet organisch en kwetsbaar genoeg. Hij moet naar onderen toe ronder uitdijen. Eerst verder met de vrije radicalen in aquarelpotlood, die omringen met verdunde inkt; dan bij het inkten op zoek naar de juiste afbakening. Ik zie een oude, weggeveegde schetslijn die als baken kan dienen. De nieuwste schetslijnen, die ik stom genoeg stevig heb aangezet, zijn nu hinderlijk.

Amsterdam, 10 augustus

10_aug_1 10_aug_2 10_aug_3 10_aug_4 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10.00 – Laatste dag! Morgen schuiven we de tekeningen in het koekblikautootje van Roosmarijn, zodat we maandagochtend in alle vroegte in een ruk naar Lowlands kunnen rijden.

Gisteren was ik op het atelier van Roosmarijn om haar werk te zien. Het is prachtig.

Ik ben onzeker of mijn aandeel goed genoeg is.

11 augustus

11_aug_1 11_aug_2 11_aug_3 11_aug_4

Vanochtend de rand van het littekenpaneel afgemaakt, zone rond het verse litteken uitgewasemd en voorzien van een ring van witte flonkerstipjes rond de rode plek. Alle tekeningen uitgeknipt en gefixeerd. 4 bussen over de tekeningen leeggespoten, 2 voor de delen met oliekrijt en 2 voor de delen met pastelkrijt en houtskool.

Om 15.00 uur arriveerde Roosmarijn. Alles opgerold met zuurvrij patroonpapier ertussen, en daarna in bubbeltjesplastic in de auto gelegd.

Over de auteur:

Richtje Reinsma (1979) is kunstenaar en woont en werkt in Amsterdam. Ze studeerde aan de Rietveld Academie (BA) en het Sandberg Instituut (MA). Haar artikelen verschenen onder meer in Skrien, Mister Motley en Kunstbeeld. Haar beeldend werk was te zien in o.a. Mediamatic, Amsterdam; Onomatopee, Eindhoven en Museum Jan Cunen, Oss. Richtje is medeoprichter van en deelnemer aan de kunstenaarscollectieven Het Harde Potlood en De Parasiet. www.richtjereinsma.nl